Girls Film! -työpaja avaa kesän

Girls Film! -työpajassa opetellaan elokuvanteon perusteita ja tehdään ryhmissä omat lyhytelokuvat. Haku käynnistyy 3.4. ja se on suunnattu 13-17-vuotiaille tytöksi itsensä mieltäville.

Työpaja järjestetään Helsingissä 4.-8. kesäkuuta 2018 ja sen opettajina toimii suomalaisia elokuva- ja televisioalan ammattilaisia. Työpaja on järjestetty Helsingissä kesäkuussa 2017 sekä aiemmin Reykjavikissa vuosina 2015 ja 2016.

Tavoitteena vahvistaa naisnäkökulmaa elokuva-alalla

Girls Film! –työpajan myötä halutaan kiinnittää huomiota elokuva-alalla vallitsevaan miesvoittoiseen sukupuolijakaumaan ja rohkaista tyttöjä elokuvallisen ilmaisun pariin.

Työpajan perusajatuksena on luoda tytöille turvallinen ympäristö jossa jokainen voi olla oma itsensä ja jokaisen luovuutta ja ideoita arvostetaan. Tämän ajatuksen toivotaan työpajan jälkeen välittyvän osallistujien kautta myös muihin tyttöihin ja mahdollisesti myös tulevaisuuden uravalintaan. Mitä enemmän naistekijöitä on käsikirjoittajina, ohjaajina tai jossain muussa roolissa kameran takana, sitä enemmän myös tarinankerronta saa naisnäkökulmaa.

30 mahtuu mukaan – perustele miksi juuri sinut tulisi valita

Pajaan otetaan mukaan kolmekymmentä 13-17 –vuotiasta tytöksi itsensä mieltävää osallistujaa. Haku työpajaan käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen 3. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 20.5. Hakijoilta toivotaan kolmen – kuuden lauseen mittainen perustelu siitä, miksi haluaa mukaan työpajaan. Toivomme, että voimme ottaa kaikki hakijat mukaan, mutta mikäli hakemuksia tulee enemmän, etusijalla ovat motivaationsa selkeästi ilmaisseet hakijat. Osallistujien huoltajilta pyydetään kirjallinen suostumus osallistumisesta pajan alkuun mennessä.

Luvassa ammattilaisvieraita

Osallistujat alkavat jo työpajan ensimmäisenä päivänä ideoimaan ryhmissä lyhytelokuvaideoitaan. Viikon aikana elokuvat kuvataan ja leikataan valmiiksi – ensi-ilta on viimeisenä työpajapäivänä. Projektin tueksi työpajassa perehdytään käsikirjoittamisen, kuvauksen ja leikkauksen perusteisiin. Viikon aikana tavataan myös vieraita, jotka kertovat työstään elokuva-alalla. Lopullinen ohjelma aikatauluineen julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Pajan hinta on 40 euroa, joka sisältää opetuksen, kalustoperehdytyksen, lainakaluston käyttöoikeuden sekä päivittäisen lounaan ja välipalan. Päivittäinen ohjelma työpajassa ajoittuu aikavälille 9-17. Työpajan järjestää Euphoria Borealis ry.

Linkit:

Girls Film! 4.-8.6.2018
Ilmoittautumislomakkeeseen (avoinna 3.4.-20.5.)