Kaikki kuvaa -filmtävlingen är igång!

Finlands största nationella filmtävling Kaikki kuvaa kickar igång för femte året i rad. Filmer får skickas till tävlingen på Kelaamo från 1.2.-31.3. 

8-15-åriga kan delta i tävlingen med fiktion, dokumentär, musikvideo, fritidsvideo och animation. Juryns ordförande är skådespelaren Tommi Korpela.

Huvudpartnern Förbundet Utvecklingsstörning erbjuder en specialkategori “Mitä välii ?” (Har det nån skillnad?). Serien är öppen för 8-19-åriga och filmerna upppmuntras behandla handikapp och likvärdighet. Vinnaren av serien Onko vammalla väliä? (Är det skillnad på skadan?) får 500 euro.

Innehållet i tävlingsfilmerna får vara vad som helst, men huvudtemat i år är likvärdighet. Vad innebär likvärdighet? Är hundraåriga Finland ett sådant ställe där alla är likvärdiga? Man får fritt behandla och tolka temat, huvudsaken är att det på något sätt ingår i filmen.

Tävlingen kulminerar i maj i Kaikki kuvaa –galan i Helsingfors där de bästa unga filmmakarna mottar fina pris. De bästa filmerna kommer också att visas på biografer runtom i Finland.

Det är gratis att delta i tävlingen och man behöver ingen fin utrustning, det går bra att använda t.ex sin mobiltelefon. Om filmmakande är nytt finns det lätta och roliga videotutorialer om hur man gör en film på Kaikki kuvaa –sidan.

Tävlingen är en del av det officiella Finland100 -programmet. Tävlingens beskyddare är president Sauli Niinistö.

Tävlingen är öppen 1.2.-31.3. Skicka in din film på Kelaamo.

Bekanta dig närmare med tävlingen och delta på www.kaikkikuvaa.fi

Tävlingen arrangeras av produktionbolaget Amazement.