Kelaamon suositukset Season Film Festivalille!

Kelaamo poimi viisi tärppiä tällä viikolla Helsingin Kinopalatsissa leffakansaa hemmottelevan Season Film Festivalin ohjelmistosta!

 

Syksyisin järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin “pikkusisko” täyttää jo täydet neljä vuotta tänä keväänä. Jälkeen kerran tarjolla on laadukas ohjelmisto, eikä festivaalin varsinaisia, naisetekijöihin ja naisasioihin keskittyneen Artisokka-festivaalin juuria ole myöskään unohdettu.

 

MustangMustang (ohj. Deniz Gamze Ergüven)

Festivaalin avajaiselokuvassa seurataan viiden sisaruksen, Sonayn, Selman, Ecen, Nurin ja Lalen elämää Turkissa Mustanmeren rannalla. Viaton leikki koulun poikien kanssa ymmärretään väärin ja heitä suojellakseen huoltajina toimivat eno ja isoäiti lukitsevat tytöt kotiinsa. He myös alkavat etsiä sopia aviomiesehdokkaita tytöille. Sisarusten yhteishenki on vahva mutta tekojen myötä alkaa kamppailu itsenäisyydestä, kasvukipujen siivittämänä.

 

Näytökset

To 31.3. klo 18.15 Kinopalatsi 1

 

Lola Kirke as "Tracy" and Greta Gerwig as "Brooke" in MISTRESS AMERICA. Photo courtesy of Fox Searchlight Pictures. © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights ReservedMistress America (ohj. Noah Baumbach)

Indie-lemmikki Noah Baumbach ihastuttaa tuoreella komediallaan! Tässä elokuvassa sukelletaan täysin sydämin New Yorkiin ja nuorten (aikuisten) naisten maailmaan. Brooken isä on menossa naimisiin Tracyn äidin kanssa, Tracy soittaa Brookelle ja pian he tapaavat. Vasta collegesta valmistunut ja omaa suuntaansa elämässään etsivä Tracy hullaantuu oitis itsevarmasta Brookesta. Tämän elämään kuitenkin mahtuu omituinen kohtaaminen jos toinenkin ja ruusut vaihtuvat välillä risuiksi tanssahtelun lomassa.

 

Näytökset

To 31.3. klo 21.00 Kinopalatsi 1

La 2.4. klo 21.15 Kinopalatsi 1

Su 3.4. klo 16.30 Kinopalatsi 9

 

SongOfTheSeaSong of the Sea (ohj. Tomm Moore)

Japanilaisen Ghibli-studion animaatioista inspiraatiota ammentava elokuva kertoo tarinan mykästä Saoirse-tytöstä ja hänen isoveljestään Benistä. Äiti katosi mereen samana iltana, jona Saoirse syntyi. Koko perhe suree menetystä, isä ottaa tapahtuneen erityisen raskaasti. Lapset lähetetään asumaan isoäidin hoiviin kaupunkiin mutta kohta heillä on edessä odottamaton suuri seikkailu.

 

Näytökset

Pe 1.4. klo 16.15 Kinopalatsi 1

La 2.4. klo 15.45 Kinopalatsi 1

Su 3.4. klo 14.00 Kinopalatsi 1

 

110414SH_18307.nefSuffragette (ohj. Sarah Gavron)

Elokuva kertoo vahvan ja tosipohjaisen tarinan naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa. Naiset raatavat töissä, heitä vähätellään ja nöyryytetään, ja pikkuhiljaa joidenkin mitta alkaa täyttyä. Naiset nousevat barrikadeille viranomaisten painostuksesta huolimatta, jopa oman lapsen menettämisen uhalla. Maailmaa pitää saada muutettua mutta millä hinnalla ja millä keinoilla?

 

 

Näytökset

La 2.4. klo 18.15 Kinopalatsi 1

 

YoureLostLittleGirlUnelmia & painajaisia: Kotimaista lyhyelokuvaa (useita ohjaajia)

Näytöksessä nähdään tuoreita, kotimaisten tekijöiden lyhytelokuvia. Elokuvien maailmassa pohditaan niin oman navan tuijottamista, naisena olemista, lapsuudesta aikuisuuteen siirtymistä kuin kommunismia. Tämä sekalainen kattaus herättää varmasti ajatuksia, mutta milloin oikeastaan liikutaan unelmien tai painajaisten maailmassa?

 

 

Näytökset

Pe 1.4. klo 16.00 Kinopalatsi 10
Su 3.4. klo 12.00 Kinopalatsi 9

 

Teksti: Maria Lehtonen

Artikkelikuva: Maria Lehtonen

Kuvat: Season Film Festival