NUFF Film Workshop i Tromsø, Norge

NUFF Film Workshop hämtar samman 40 unga filmmakare från hela världen som får i uppgift att på sex dagar gör en film från början till slut under handledning av professionella filmmakare.

Nordisk ungdoms filmfestival NUFF är en internationell kortfilmsfestival för unga filmmakare upp till åldern 26. Festivalen arrangeras årligen i Tromsø, Norge. I år går festivalen av stapeln den 17.-26.6.2016. Ända sedan starten 2003 har festivalen fungerat som en internationell plattform för unga filmmakare. Festivalprogrammet består av filmvisningar, en nordisk och en internationell filmtävling för unga, workshops och evenemang.

NUFF Film Workshops 19.-26.6.2016 i Tromsø, Norge
5 filmer
5 filmverkstäder tillsammans med professionella filmmakare
Produktion av 5 filmer
Filmvisning av filmerna som blev till i workshopen
Handledning av professionella filmmakare

I praktiken
40 unga filmmakare från hela världen delas upp i fem grupper. Varje grupp får ett rum, kamerautrustning, editeringsstation (MAC med Premiere Pro), ljudutrustning, en minimal budget och en professionell filmmakare som fungerar som handledare. Uppgiften är att göra en kortfilm början till slut på sex dagar. Varje grupp arbetar självständigt och de får fritt välja genre, tema, ämne osv. Observera att workshopen går på engelska.

Var?
Workshopen arrangeras på ungdomsfilmcentret Tvibit, som ligger i centrum av Tromsø. Workshopdeltagarna delar ett rum på Thon Hotel Polar nära Tvibit.

Hur mycket kostar det?
Workshopen kostar 1000,- NOK (ca 106 euro). Summan täcker workshopen, boendet och tre mål per dag.

Ålder
För att kunna delta i workshopen måste du vara mellan 15-26 år.

Deadline
Anmäl dig före den 1 maj 2016 genom att fylla i detta formulär

NUFF Film Workshop 19.-26.2016 i Tromsø, Norge.

Länkar:
Nordisk ungdoms filmfestival NUFF 17.-26.2016
NUFF Film Workshop 19.-26.2016
Anmälningsblankett
Thon Hotel Polar