Urbaanit elokuvat Kontulassa

Kontula Urban Film Festival KUFF järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 28. lokakuuta Kontulan Luupissa. Ilmaisen festivaalin ohjelmistossa luvassa urbaaneja kotimaisia fiktioita, dokumentteja ja KUFF-elokuvatyöpajassa syntyneitä nuorten tekemiä lyhytelokuvia.

Festivaalilla vierailee myös elokuvien tekijöitä, niin ohjaajia että näyttelijöitä. Jokaisen elokuvan jälkeen onkin varattu aikaa keskusteluun.

Festivaalilla esitetään kaksi tuoretta dokumenttielokuvaa. Abkhazia (2017) kertoo elämäntapaskeittaajien seikkailusta itsenäisyyssodan runtelemassa neuvostoaikaisessa lomaparatiisissa ja Sky’s the Limit (2017) kansainvälisestä muraali-ilmiöstä.

Päivän aikana nähdään peräti neljä fiktioelokuvaa. Juho Kuosmasen ohjaamassa Kaupunkilaisia (2008) kaksi miestä tapaavat toisensa erittäin huonojen tähtien alla. Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu (2016) kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi. Lyhytelokuvassa Korsoteoria (2012) varastotyöläinen Elli (Armi Toivanen) ei ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolelle. Päin seinää (2014) on elokuva sukupolvien yli ulottuvista ohareista ja yrityksistä hyvittää ne.

Nuorille suunnatussa KUFF-elokuvatyöpajassa syntyi yhden viikonlopun aikana kolme lyhytelokuvaa, joiden ensi-ilta on festivaalilla. Luvassa jännitystä ja aikamatkailua!

OHJELMA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontula Urban Film Festival lauantaina 28. lokakuuta Kontulan nuorisotalo Luupissa!

KUFF Facebook
Nuorten toimintakeskus Luuppi