Elokuvan harrastaminen kotona: dialogi itsensä kanssa

Vivi, 19, toteutti elokuvan kokonaan itse kännykällä, kun Kelaamon ja Euphoria Borealiksen Funnet-hankkeeseen järjestämän leffaharrastusryhmän lähikokoontumiset jouduttiin perumaan. Hän kertoi elokuvan tekoprosessista näin:

Leffan idea tuli tästä karanteenista, se on ihan tosielämän tilanne! Otin mun vihon ja hiukan kirjoitin mitä tapahtuu, mutta improvisoin kyllä aika paljon. Sen toisen hahmon repliikkejä en edes kirjoittanut, koska ajattelin ensin, ettei se sano mitään. Eli kässäri oli aika avoin.

Sille toiselle hahmolle sopivan whatever! –paidan löysin, kun siivosin kaappeja, ja sille joka pyytää sitä ulos halusin vähän iloisemmat vaatteet. Molempien hahmojen näytteleminen samalla ei ollut vaikeaa. Kun meni sisään siihen hahmoon, niin niistä tuli jotenkin eri persoonia! Kuvasin kännykällä. Toisen suunnan kuvasin selfie-kameralla, ja toista suuntaa varten rakensin sellaisen tornin Ikea-laatikoista ja ties mistä. Teippasin myös kännykkää, ettei se olisi tippunut.

Leikkasin iMoviella. Varsinkin äänen laittaminen teki tosi paljon! Siitä tuli humoristisempi kun olin ajatellut. Jossain vaiheessa tuntui, että siitä tuli tosi huono, mutta sitten ajattelin että ihan sama, ja tein vaan loppuun. Sanoisin että kaikkien kannattaa vaan tehdä valmiiksi, sitten vasta tietää miten se toimii! Eli vaikka välillä tuntuiskin että ei siitä tuu mitään, niin tee vaan valmiiksi se!

Lisää tietoa ja vinkkejä itse kuvattua dialogia varten jutussa Elokuvan harrastaminen kotona.