Elokuvarooliin hakevan pitää uskaltaa heittäytyä

Kelaamo keskusteli näyttelyä harrastavan Alicen (15-v.) kanssa elokuvaroolin hakemisesta ja casting-prosessista.

Moikka Alice! Kiva jutella kanssasi!  Mistä sait tietoa ja millainen prosessi oli?

Moikka vaan! Olen aina ollut kiinnostunut näyttelemisestä ja ollut mukana teatteritoiminnassa. Halusin myös näytellä elokuvissa, joten etsimme isäni kanssa infoa netissä. Se osoittautui todella vaikeaksi, mutta viimein löysimme sivun: Suomen Roolituspalvelu, jonka kautta pystyi hakemaan elokuvarooleihin.

Miten homma eteni siitä?

Tutkimme sivua ja täytimme kaavakkeen, johon piti laittaa infoa itsestään. Seuraavaksi sain esittäytymisajan, eli minun piti mennä esittäytymään paikan päälle. Kerroin itsestäni, kuka olen ja miksi haluan näytellä, ja he esittivät minulle kysymyksiä.

Miten päädyit hakemaan roolia Ikitie-elokuvasta?

Esittäytymispäivänä roolituspalvelu sai tietää, että puhun sujuvaa englantia, juuri sellaista tyttöä he olivat etsimässä Ikitie-elokuvaan, joten he pyysivät minua hakemaan roolia. Tottakai itsekin halusin. Minun lisäkseni roolia haki kymmenen muuta tyttöä.

Meni kolme viikkoa ja sain viestin, jossa ilmoitettiin, etten ollut päässyt jatkoon. Harmitti tietysti, mutta nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi.

Miten valmistauduit casting-tilaisuuteen?

Koe-esiintymistä varten minun piti harjoitella kohtaus valitsemastani elokuvasta. Sain noin 3-4 viikkoa aikaa valmistautua. Harjoittelin valitsemaani kohtausta ahkerasti ja koe-esiinytmispäivänä esitin sen parin henkilön edessä.

Valistin kohtauksen animaatioelokuvasta Zootropolis, joten näyttelin yhdessä pehmolelun kanssa. Hauskaa ja uutta.

Mitä opit casting-prosessista?

Sain kokea millaista on hakea elokuvaan, se oli minulle uutta. Opin samalla esittämään muuta kun ihmistä, vähän aikaa sain olla eläin ja improvisoida. Se oli hauskaa 😀 Opin myös miten esiintyä kameran edessä.

Mitä vinkkejä voit antaa?

Valmistaudu kaikkeen,  mitä vain voi tapahtua. Opi tuntemaan hahmosi ja opettele repliikkisi. Tee oma tulkintasi ja uskalla myös improvisoida. Ja lopuksi ole rohkea ja usko itseesi. Jo se että haluat jotain ja uskallat heittäytyä kantaa pitkälle.

Kiitos Alice ja onnea ja menestystä!