Vuoden 2018 kohokohdat

Kansikuva: Eesti Filmimuuseum

TAMMIKUU

Tammikuu ja dokumenttielokuva <3 DocPoint ja Dokkino tarjosivat jälleen mahtavan kattauksen elokuvahelmiä. Ja onko mitään parempaa pakkassuojaa kun olla elokuvateatterin lämpimässä syleilyssä hankkimassa uusia kokemuksia?

Tapasimme MLL:n nuorten netin edustajia ja suunnittelimme yhteistyökuvioita kevääksi.

HELMIKUU

Laivalla Tallinnaan ja Eesti Filmimuuseumiin, jossa saimme kokeilla mm. äänisuunnittelua. Elokuvan tekemisen eri vaiheet aina ideasta punaiselle matolle oli hienosti esitelty, ja kuka nyt ei saa inspiraatiota Werner Herzogin kommenteista. Vahva suositus, jos liikut nurkilla.

Helmikuussa aukesi myös Kaikki kuvaa -kilpailu!

MAALISKUU

Tampereen elokuvajuhlat ja Kelaamo-näytös! Näytöksessä esitettiin seitsemän elokuvaa nuorilta tekijöiltä. Oli suuri ilo ja kunnia saada kaikkien elokuvien tekijät paikalle! Kiitos tekijöille ja yleisölle <3

Maliskuussa juotiin myös paljon lämpimiä juomia ja palaveerattiin mm. Espoo Cinén kanssa.

HUHTIKUU

Kelaamon toimitus valtasi MLL:n nuorten netin somekanavat! Viiden päivän ajan nuoret elokuvantekijät saivat kertoa omista kokemuksistaan ja jakaa vinkkejä muille.

Kävimme Loikka – Tanssielokuvafestivaalilla, jossa tänä vuonna oli runsas kattaus vr-elokuvia.

Olimme myös mukana järjestämässä esteettömän animaatiotyöpajan Helsingin STOA:ssa.

TOUKOKUU

Toukokuu oli pulollaan tapahtumia. Kelaamo järjesti Insta-live -tapahtuman Espoo Cinéssä LMTR-elokuvan jengin kanssa. Kiitos Rosa Honkonen, Aino Havu, Santeri Helinheimo Mäntylä ja Tiitus Rantala.

Suomen nuorisojury oli valitsemassa parasta eurooppalaista nuortenelokuvaa 2018. Voittajaksi valittiin

Koulukino ja Voima-lehti järjesti näytöksen, jossa esitettiin Hva vil folk si -elokuvan. Vahvan ja tunteita herättävän elokuvanäytöksen päätteeksi keskusteltiin elokuvan teemasta, joka avasi uusia näkökulmia ja ymmärrystä. Elokuvalla on aikamoinen voima <3

Kävimme fiilistelemässä Girls Film -työpajassa ja Kaikki kuvaa -elokuvakilpailun voittajat kruunattiin.

KESÄKUU

Kesä tuli yllättäen, kuten joku vuosi :D. Kävimme Kontulassa tapaamassa KUFF-porukkaa ja suunnittelemassa elokuvatyöpajaa syksylle.

MLL:n nuorten netti järjesti luksusaamiaisen kesän ja yhteistyön kunniaksi. Ja sitten olikin aika suunnata ansaitulle lomalle!

HEINÄKUU

Heinäkuussa haukkasimme henkeä ja muistuttelimme hellästi tulevista työpajoista, elokuvista ja kilpailuista.

ELOKUU

Elokussa oli aika kääriä hihat ja ryhtyä tositoimiin. Valmistelimme tulevaa Leffalabraa ja työpajoja.

SYYSKUU

Syyskuussa järjestimme Leffalabran yhteistyössä Rakkautta ja Anarkiaan kanssa. Illan vieras oli ruotsalainen ohjaaja/käsirjoittaja Sanna Lenken, jonka elokuva Night Child esitettiin illan aikana. Kiitos R&A ja Sanna <3. Sannan vinkit elokuvantekoon voit käydä lukemassa täältä.

Nuorille suunnatussa KUFF-elokuvatyöpajassa toteuttiin neljä elokuvaa, jotka saivat ensi-iltansa Kontula Urban Film Festivalilla. Elokuvat ovat katsottavissa Kelaamossa.

LOKAKUU

KUFF-työpaja -elokuvat saivat ensi-iltansa KUFF Festivaalilla Kontulan Luupissa. Oman elokuvan näkeminen valkokankaalta ja yleisön reaktiot, siinä on tunnetta.

Kävimme myös kertomassa Kelaamosta Minun Elokuvani -tapahtumassa ja tapaamassa porukkaa Suomi-Somalia -verkostosta.

MARRASKUU

Marraskuussa meillä oli suuri ilo saada kolme tettiläistä meille töihin. Kolmen viikon ajan Taimi, Ella ja Alice suunnittelivat Kelaamon tulevaa sisältöä, nettisivuja ja kirjoittivat elokuva-arvosteluja. Kiitos hienosta työpanoksesta!

JOULUKUU

Jolukuussa satoi lunta ja valmistelimme tulevaa vuotta! Kiitos vielä kaikille kuluneesta vuodesta!

Ja nyt onkin jo vuosi vaihtunu, joten HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019!!!