Filmlabbet x Kärlek & Anarki

Filmlabbet arrangeras i samarbete med Kärlek och Anarki -filmfestivalen 28. september kl. 18 på WHS Teatteri Union och gästas av ingen mindre än svenska regissören och manusförfattaren Sanna Lenken.

Bild: Nattbarn (Sanna Lenken, 2018).

Sanna Lenken

Sanna Lenken hör till en av Sveriges intressantaste kvinnliga regissörer. Hon är bland annat känd för sin hyllade långfilmsdebut Min lilla syster (2015), vars manus hon också stod för. På Filmlabbet kommer Lenken att berätta om sitt eget filmskapande och svara på dina frågor.

På Filmlabbet kommer vi främst att diskutera Lenkens senaste film Nattbarn (2018). Den 40 minuter långa novellfilmen baserar sig på Hanna Gustafssons seriebok Nattbarn om 14-åriga Iggy som hänger på internet för att undkomma vardagstristessen. På skolfotograferingen blir hon smått förtjust i fotografen som delar hennes intresse för hårdrock och en fredag bestämmer de för att träffas.

Förutom Nattbarn kommer följande svenska kortfilmer att visas i visningen; Gold (Abbe Hassan, 2017) och Tweener (Julia Thelin, 2018).

Fritt inträde till diskussionsdelen, men vi rekommenderar varmt att du också deltar i kortfilmsvisningen!

Diskussionen förs på engelska, men du kan ställa frågor på svenska.

FilmLabbet x R&A SHORTS // 120 min.
28.9. kl. 18:00 på WHS Teatteri Union
Biljetter: Kärlek och Anarki -webshop

Filmlabbet x R&A SHORTS arrangeras av Kelaamo film community och Kärlek & Anarki -filmfestivalen.


Filmlabbet är en master class med låg tröskel för unga filmmakare och övriga intresserade. På Filmlabbet berättar ett filmproffs om sitt arbete, svarar på frågor och ger tips. Evenemanget arrangeras av Kelaamo film community.