Huippukuvaaja Tuomo Hutri Leffalabran vieraaksi

Tuomo Hutri

Tuomo Hutri (s. 1973) on palkittu suomalainen elokuvaaja, joka kuvaa pitkiä elokuvia, dokumentteja ja mainoksia. Toukokuisessa Leffalabrassa 11.5. Hutri näyttää esimerkkejä töistään ja kertoo, kuinka Oscar-ehdokas Selma Vilhusen elokuva Tyttö nimeltä Varpu kuvaajan näkökulmasta tehtiin.

Tyttö nimeltä Varpu:n lisäksi Tuomo Hutri tunnetaan etenkin elokuvistaan Miehen työ (2007), Postia Pappi Jaakobille (2009) ja Miekkailija (2015), jolla hän voitti parhaan kuvauksen Jussin. Hutri on kuvannut myös dokumenttielokuvia, kuten Matka minuksi ja Atomin paluu.

Mina Laamon dokumenttielokuva Matka minuksi (2015) kertoo kolmesta eri puolilla Suomea asuvasta nuoresta naisesta, joita yhdistää omasta elämästä kertovat blogit, riittämättömyyden tunne ja kamppailu oman itsensä löytämiseksi ja hyväksymiseksi. Mika Taanilan ja Jussi Eerolan dokumentti Atomin paluu seuraa vuosien ajan Olkiluoto 3 -ydinvoimalan farssiksi äityvää rakennusprosessia. Hutri on kuvannut myös Aleksi Salmenperän ohjaaman, Talvivaaran kaivosta fiktioelokuvan keinoin ruotivan Jättiläisen. Hänen vielä tuotannossa oleviin töihinsä kuuluu mm. Jussi Hiltusen esikoispitkä Armoton Maa.

Hutrille on myönnetty Eastman Kodak Companyn Vuoden nuori elokuvaaja -palkinto (2001), Jussi-palkinto parhaasta ohjauksesta elokuvassa Muukalainen (2010) ja Jussi-palkinto 2016 kuvauksesta elokuvassa Miekkailija (2015).

Kelaamo elokuvayhteisön Leffalabra on matalan kynnyksen master class, jossa pääset näkemään ja kuulemaan vinkkejä Suomen elokuva-alan huippunimiltä. Labrassa on rento tunnelma, ja kysymyksiä saa mieluusti esittää. Kahdella rohkealla osallistujalla on mahdollisuus näyttää oma lyhytelokuva vieraalle ja saada niistä palautetta.

Ilmoittaudu allaolevan linkin kautta, ja varmistat paikkasi Labrassa!

Ilmoittaudu Leffalabraan

 

Leffalabra Espoo Ciné
Torstai 11.5. klo. 17-19
Espoon Kulttuurikeskus, festivaalin Olohuone
Vapaa pääsy

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvanäytös
Louhisali klo. 15.15
Liput  5,50 €
Lipunmyynti: www.espoocine.fi

Lisätiedot: info (at) kelaamo.fi tai 045-125 8045 / Hanna Wahlman

Linkit:
Tuomo Hutri IMDb:ssä
Tuomo Hutri Elonetissä
Tuomo Hutri Wikipediassa

Suositellut:
Leffalabra goes Espoo Ciné
Maksuttoman Ciné-bussin aikataulut
Espoo Ciné International Film Festival
Leffalabra Facebookissa

26.4. lisätty tiedot esityspaikasta