Mads Erichsen on itseoppinut ohjaaja

Tanskalaisohjaaja Mads Erichsen vieraili Espoo Ciné -festivaalilla elokuvansa Räjähtävää teinirakkautta (Vindmøllernes Sus, 2016) kanssa. Erichsen kuuluu uuden polven tanskalaisohjaajiin, jotka eivät ole käyneet elokuvakouluja eivätkä saa valtion rahoitusta. Räjähtävää teinirakkautta on Erichsenin esikoispitkä, joka pohjautuu osin hänen omiin kokemuksiinsa.

Elokuvanäytöksen jälkeen Erichsen kertoi aloittaneensa elokuvanteon todella nuorena, jo viisivuotiaana tekemällä lego-westernejä pikkuveljensä kanssa isän vhs-kameralla. Kun pikkuveli sitten ei osannut vetää ammuttuja hahmoja naruista kumoon oikealla hetkellä, Mads erotti tämän ja siirtyi tekemään stop motion -animaatioita yksinään. Myöhemmin tuotanto siirtyi lyhytelokuviin, ja sillä tiellä Mads on edelleen.

Räjähtävää teinirakkautta sijoittuu tanskalaiseen pikkukylään, jossa papin ja poliisin pojalla on välillä vaikeaa. Syrjään vetäytyvä Thomas ihastuu koulun kovispoikien seurassa viihtyvään Vikkiin, ja haluaa itsekin mukaan jengiin. Hän lunastaa paikkansa taidollaan rakentaa kotitekoisia pommeja, mutta pian tilanne riistäytyy käsistä ja vaarallinen peli alkaa osua myös omaan nilkkaan. Lisää elokuvasta

 

Haastattelu: Noora Koljonen
Kuvaus ja editointi: Aki Särkiniemi
2. kamera: Rami Niemenmaa

 

 

Lisää elokuvasta