Noitaelokuvia pääsiäiseksi

Kelaamo haluaa toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä listaamalla kahdeksan elokuvaa, joissa on noitataikaa. Siispä anna oma taikaluutasi hengähtää hetkeksi ja nauti elokuvista! Hyvää pääsiäistä!

Lumikki ja seitsemän kääpiötä (David Hand, 1937)
Lumikin tarina lienee suurimmalle osalle tuttu, onhan sentään kyse Disneyn ensimmäisestä pitkästä värillisestä animaatioelokuvasta. Lämmin ja hyväsydäminen prinsessa Lumikki joutuu pakenemaan metsään, kun hänen ilkeä ja kateellinen äitipuolensa saa tietää, että ei hän, vaan Lumikki om maassa kaunehin. Metsässä Lumikki tapaa seitsemän kääpiötä, joiden luona hän on turvassa. Mutta, pian ilkeä kuningatar saa tietää, että Lumikki on elossa ja haluaa eroon hänestä  lopullisesti.

Ihmemaa Oz (Victor Fleming, 1939)
Tätä klassikkoelokuvaa on vaikea olla noteeraamatta kun puhutaan noidista. Judy Garlandin esittämä orpotyttö Dorothy päätyy myrskyn kautta ihmemaa Ozin. Tarina on pullollaan sympaattisia satuhahmoja ja pahoja ja hyviä noitia. Elokuvan jälkeen sinulla soi päässä Somewhere over the Rainbow.

Henkien kätkemä (Hayao Mizyaki, 2001)
Visuaalisest upeassa Studio Giblin anime-elokuvassa 10-vuotias Chihiro ja hänen vanhempansa eksyvät hylättyyn huvipuistoa muistuttavaan paikkaan, jossa hänen äitinsä ja isänsä muuttuvat sioiksi ahmittuaan jumalille tarkoitettua ruokaa. Chihiro päätyy töihin velhotar Yubaban suureen kylpylään, jossa kaikenlaiset henkiolennot käyvät virkistäytymässä. Chihiron on selviydyttävä uudessa maailmassa, jotta voi pelastaa vanhempansa.

Suspiria (Dario Argento, 1977)
Nuori amerikkalainen balleriina saapuu saksalaiseen tanssiakatemiaan, jossa yliluonnolliset voimat jylläävät. Technicolorin värimaailmassa kylpevä elokuva on jännitystä alusta loppuun. Elokuvasta on tehty myös uudempi versio Luca Guadagninon ohjaamana, joka julkaistiin vuonna 2018.

Hokkus Pokkus (Kenny Ortega, 1993)
Noitatrio Sanderson viihdyttävät ja pelottavat vauhdikkaassa kauhukomediassa. 1600-luvulla eläneet noitasiskokset heräävät henkiin 300 vuotta myöhemmin nykyajassa ja tekevät suunnitelmia hankkiakseen takaisin nuoruutensa ja samalla iänkaikkisen kuolemattomuuden.

Noitapiiri (Andrew Fleming, 1996)
Ulkopuoliseksi itsensä tuntevat neljä teinityttöä muodostavat noitapiirin ja huomaavat pian että taikavoimia on vaikea hallita. Ysärihitti toimi aikanaan noitateemaisten elokuvien ja sarjojen innoittajana, kuten Teininoita Sabrina.

Kuka pelkää noitia (Nicolas Roeg, 1990)
Komedialla höystetty fantasiaelokuva perustuu Roald Dahlin samannimiseen romaaniin. Nuori poika törmää noitapiiriin ja hänen on pysäytettävä heidät hinnalla millä hyvänsä, jopa sen jälkeenkin kun noidat ovat muuttaneet hänet hiireksi. Taattua koko perheen laatuviihdettä!

Noidat (George Miller, 1987)
Kolme miehensä menettänyttä naista himoitsee täydellistä miesseuraa. Yhtenä päivänä kaupunkiin ilmestyy varakas komistus, joka saa naisten päät pyörälle.

Samankaltaisia