Omafilmi etsii nuorten tekemiä elokuvia!

Omafilmi etsii 11-18-vuotiaiden nuorten tekemiä elokuvia! Vuoden 2019 elokuvien teemana on “Ympäristö”. Lähetä oma elokuvasi tapahtumaan viimeistään 10.10.2019.

Sastamalassa järjestetään Lasten ja nuorten kulttuuriviikot syksyllä 2019 teemalla “Ympäristö”. Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 23.11.2019 Sylvään koululla Lankku- ja Omafilmi-tapahtumiin. Illan päättää Vexve-areenalla järjestettävä Sykerock.

Lyhytelokuvafestivaali Omafilmi ja Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankku yhdistyvät nyt ensimmäistä kertaa yhdeksi lasten ja nuorten kulttuurin suurtapahtumaksi. Vuodesta 2017 lähtien järjestetyssä Omafilmissä esitetään nuorten tekemiä elokuvia, joiden lisäksi ohjelmassa on mm. elokuvatyöpajoja. Vuoden 2003 Lasten kirjapäivistä alkunsa saanut Lankku tarjoilee koko perheelle mm. teatteri- ja musiikkiesityksiä ja muita värikkäitä kulttuurielämyksiä. Päivän päätteeksi nuorten järjestämä Sykerock kokoaa nuoret kuulemaan kauden kuumimpia artisteja jo 11. kerran.

Omafilmi etsii nyt 11-18-vuotiaiden nuorten tekemiä elokuvia, joista nuorista koostuva Omafilmi-raati valitsee kunkin ikäluokan parhaat palkittaviksi. Elokuvia voi lähettää Omafilmille 25.2.–10.10.2019. Vuoden 2019 elokuvien teemana on “Ympäristö”, jota voi käsitellä esimerkiksi seuraavien kysymysten kautta: Mikä on suhteesi luontoon tai ympäristökriiseihin? Millaisena näet ympäristömme tulevaisuudessa? Miten voit itse vaikuttaa tulevaisuuteen?

Elokuvien lähettämisohjeet

Omafilmi 23.11.2019

Kulttuuriviikot vierailevat kaikkien Sastamalan koulujen 1.–9. luokilla syksyn 2019 aikana. Lapsille ja nuorille järjestetään ikäluokittain eri teemaisia työpajoja. Tarjolla on kulttuuria laidasta laitaan – esimerkiksi musiikkia, elokuvia ja kuvataidetta. Kulttuuriviikkoja ovat järjestämässä Kirjastopalvelut, Kulttuuripalvelut, Liikuntapalvelut, Musiikkiopisto, Nuorisopalvelut, Perusopetus, Sastamalan Nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Lisätietoja:

Elina Tiainen
Tuottaja
Omafilmi-nuorten lyhytelokuvafestivaali
Puh: 040 827 1671
omafilmi@gmail.com

Iida-Amalia Nikkilä
Kulttuuriviikkojen koordinaattori
Sastamalan kulttuuripalvelut
Puh. 050 301 5547
iida-amalia.nikkila@sastamala.fi