(c) 2023 Warner Bros. Entertainment

Filmrecension: Aquaman and the Lost Kingdom

Oliver, 12, har sett den actionfyllda Aquaman and the Lost Kingdom och tyckte filmen erbjöd på bra underhållning med en rejäl dos specialeffekter.

Aquaman and the Lost Kingdom Kingdom (James Wan, 2023) är en fortsättning på Aquaman (2018). Black Manta vill ha hämnd för sin fars död och gör allt för att detta ska lyckas. Han släpper lös en ondskefull kraft som hotar hela världen. Aquaman vänder sig till sin fängslade bror Orm, som tidigare var kung av Atlantis. Tillsammans är de tvungna att jobba tillsammans för att rädda Atlantis – och resten av världen – från total förstörelse.

De som är ute efter actionfylld underhållning kommer inte att bli besvikna. Filmen är en rätt typisk superhjältefilm där det goda strider mot det onda och specialeffekterna är spektakulära. Tyckte väldigt bra om filmen, men ibland kändes actionscenerna som lite väl mycket. Filmen utspelar sig främst under vattnet vilket bidrog till ett visuellt starkt uttryck.

Berättelsen var tydlig och man hängde bra med i svängarna. Tempot kändes tidvis lite långsam, men när actionscenerna kickade igång rusade tiden iväg. Eftersom filmen är en fortsättning på den första, och många av karaktärerna är de samma, så rekommenderar jag att se den första Aquaman filmen före denna.

Oliver, 12.