GIRLS FILM!

Elokuvatyöpaja 13-17-vuotiaille tytöille Helsingissä 5.-9. kesäkuuta.

Girls Film! on 13-17 –vuotiaille tytöille suunnattu viikon mittainen elokuvatyöpaja, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä 5.-9. kesäkuuta. Pajassa tytöt oppivat elokuvanteon perusteita sekä tekevät ryhmissä omat lyhytelokuvat. Haku työpajaan on nyt auki!

Girls Film! –työpaja kiinnittää huomiota elokuva-alalla vallitsevaan miesvoittoiseen sukupuolijakaumaan. Pajan tarkoitus on korostaa, että elokuva-ala ei ole pelkästään poikien juttu ja rohkaista tyttöjä elokuvallisen ilmaisun pariin. Girls Film! -työpajan perusajatuksena on luoda tytöille turvallinen ympäristö jossa jokainen voi olla oma itsensä ja jokaisen luovuutta ja ideoita arvostetaan. Työpajan opettajina toimii suomalaisia elokuva-alan ammattilaisia. Työpajan järjestää elokuvajärjestö Euphoria Borealis ry.

Konsepti pohjautuu Reykjavikissä vuosina 2015 ja 2016 järjestettyihin Girls Film! –työpajoihin.

Pajaan otetaan mukaan 25 13-17 –vuotiasta osallistujaa, jotka ovat fyysisestä sukupuolesta riippumatta tyttöjä. Haku työpajaan käynnistyy 3.4. ja päättyy 7.5. Hakijoilta toivotaan kolmen – kuuden lauseen mittainen perustelu siitä miksi haluaa mukaan työpajaan. Toivomme, että voimme ottaa kaikki hakijat mukaan, mutta mikäli hakemuksia tulee enemmän, etusijalla ovat motivaationsa selkeästi ilmaisseet hakijat. Osallistujien huoltajilta pyydetään kirjallinen suostumus osallistumisesta pajan alkuun mennessä.

Pajan hinta on 35 euroa, joka sisältää opetuksen, kalustoperehdytyksen, lainakaluston käyttöoikeuden sekä päivittäisen lounaan ja välipalan. Päivittäinen ohjelma työpajassa ajoittuu aikavälille klo 9-17. Päiväkohtainen ohjelma julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja:

Girls Film! –työpajan tuottaja Riitta Ryhtä
r.ryhta (at) gmail.com / 0407551281

Tapahtuman nettisivu ja linkki osallistujahakuun tästä.