Kelaamo-palkinto Fabian Munsterhjelmille

Lauantaina päättyneellä Artova Film Festivalilla jaettu Kelaamo-palkinto myönnettiin Fabian Munsterhjelmille (20) elokuvasta Copycat. 500 euron arvoinen tunnustuspalkinnon avulla halutaan kannustaa nuorta, lahjakasta elokuvantekijää. Palkinto on tarkoitettu seuraavaan elokuvaprojektin toteuttamiseen.

Kahdeksanminuuttinen fiktioelokuva Copycat (2016) kertoo veljesten ensimmäisestä päivästä uudessa koulussa. Elokuva on Fabianin lopputyö European Film College –opistoon Tanskassa, jonka kahdeksan kuukauden mittaisen elokuvakoulutukseen Munsterhjelm kävi lukuvuonna 2015-2016.

“Haasteellista elokuvassa oli etenkin näyttelijöiden ohjaaminen – itse olin kuvausryhmästä ainoa, joka ei puhunut tanskaa. Pyysin pääosia näytteleviä Nikolaj Peterseniä (isoveli Anders) ja Oskar Dominoa (pikkuveli Rasmus) viettämään mahdollisimman paljon aikaa keskenään, pelaamaan jalkapalloa ja muuta. Heistä tulikin kuvausten aikana hyvät ystävät”, Fabian kertoo.

Fabian suunnitteli elokuvaa yli puoli vuotta. Ehdotetuista yli kolmestakymmenestä lopputyöprojektista koulu valitsi tuotantoon kuusitoista.

“Olin huolissani että elokuvamme ei erottuisi muitten lopputöitten joukosta, koska muilla oli niin vahvoja aiheita. Oli mm tarina Sarjamurhaajasta, Aspergeristä, sci-fi’ä ja myös historiallista draamaa.”, Fabian pohtii.

Palkinto on tarkoitettu seuraavan elokuvan mahdollistamiseksi. “Minulla onkin jo seuraava projekti mielessä”, viime kesän pitkän elokuvan kuvauksissa tuotantoharjoittelijana toiminut Fabian kertoo.

Jäämme innolla odottamaan!

The European Film College
Artova Film Festival

 

AFF2016-Kelaamo8web

Kelaamon Saara Konttinen lukee tuomariston perustelut.

AFF2016-VOITTAJAT3-Fabbe

Voittajan on helppo hymyillä! AFF 2016 palkitut vasemmalta oikealle: Paikallinen sarja: Täg me in Tinder. ohjaus: Heidi Lindén Tuomariston kunniamaininta: Miles to Go Before I Sleep, ohjaus: Hanna Hovitie Kelaamo -palkinto: Copycat, ohjaus: Fabian Munsterhjelm Kotimainen sarja ja yleisön suosikki: Napoleon ja minä, ohjaus: Kari Paananen

Fabbe-ja-pikkuveli

Fabian Munsterhjelm ja Copycat-elokuvan veljestarinan inspiraationa toiminut pikkuveli Frans Munsterhjelm!