Työpaja: nuorten intiimit ihmissuhteet

Huom! Työpaja siirtyy ensi vuoteen!

Miten nuorten intiimit ihmissuhteet esitetään elokuvissa ja videolla? Entä nuorille tuotetussa seksuaalikasvatusmateriaalissa? Mitä puuttuu, mikä on virheellistä, minkä voisi tehdä eri tavalla tai paremmin?

Väestöliiton ja Kelaamon järjestämässä työpajassa keskustellaan nuorten intiimeistä ihmissuhteista. Millaisia tarinoita niistä kerrotaan, ja millaisia tarinoita niistä pitäisi kertoa? Tule mukaan keskustelemaan tärkeästä asiasta ja tekemään skarpimpaa seksuaalikasvatuksellista matskua. Sitoudumme luomaan yhdessä turvallisemman ja sukupuolisensitiivisen tilan keskustelulle ja liikkuvan kuvan tekemiselle.

Työpaja koostuu kahdesta iltapäivästä, joissa keskustellaan intiimeistä ihmissuhteista Väestöliiton asiantuntijan Sari Hälisen ja opinnäytteessään kotimaisen elokuvan naisrepresentaatioita tutkineen käsikirjoittaja Aino Havun avulla. Tämän lisäksi on kuvauspäivä. Tyylilaji ja toteutus voivat olla mitä tahansa osallistujien toiveiden mukaan – lyhyestä fiktiosta opetusvideon kautta kokeilevampaan ilmaisuun tai musiikkivideoon. Syntyneitä ideoita työstetään yhdessä, ja halutessasi niitä voidaan jakaa Väestöliiton nuorille suunnatuissa somemateriaaleissa (Youtube, Instagram) ja hyödyntää seksuaalikasvatuksessa.

Työpaja tarjoaa tukea keskusteluun ja ideoiden kehittämiseen sekä käsikirjoittamiseen, tekniset välineet ja apua niiden käytössä sekä videon editoinnin. Ennakkotaitoja ei tarvitse olla, ja tarjolla on välipalaa. Tule yksin, kaverin tai kumppanin kanssa, tai isommalla porukalla!

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Paikka

Kalliolan Setlementtitalon Takkahuone osoitteessa Sturenkatu 11.

Aikataulu

Keskustelu ja videoiden suunnittelu ke 20.11 ja to 21.11. kello 16.30 – 20

kuvauspäivä la 23.11. kello 10 – 16 välillä.