Kuva: Kino Engel, Marimur.

Elokuvaharrastuskausi 2023-2024

Koulukinon Kelaamo järjesti lukukaudella 2023-2024 elokuvaharrastusta yhdeksällä koululla Helsingissä ja Espoossa suomeksi ja ruotsiksi. Harrastustoiminta oli osa harrastamisen Suomen mallia, joka tarjoaa harrastuksia ilmaiseksi koulupäivän yhteydessä. Kauden aikana opittiin elokuvista, yhteistyöstä ja lyhytelokuvan tekemisestä työryhmässä. Lasten ideoimissa ja toteuttamissa elokuvissa teemoiksi nousi mm. lasten ja aikuisten väliset suhteet, onni ja epäonni sekä oma näkemys tulevaisuudesta. Elokuvat kertoivat monenlaisia tarinoita, kuten ihmisten maailmaan saapuneesta merenneidosta, Berliinissä kauan kadonneesta, sukusormuksesta, isoisän haamun kostosta, viruksesta joka valtasi koulun ja demonien karkotuksesta. Näimme myös mitä tapahtuu, kun opettajilta loppuu kahvi ja pääsimme mukaan Noitakoulun oppilaiden seikkailuihin.

Elokuvien ensi-iltoja juhlittiin 11.5. upeassa Kino Engelissä. Salit täyttyivät elokuvantekijöistä ja heidän vieraistaan. Näytösten päätteeksi yleisö sai esittää kysymyksiä tekijöille, raikuvien aplodien saattelemana tietenkin.

Elokuvat, jotka saivat ensi iltansa Kino Engelissä:

Mission Demons Out, Oulunkylän elokuvaharrastusryhmä
Sormuksen tarina, Oulunkylän elokuvaharrastusryhmä
Merenneidon koti, Tehtaankadun elokuvaharrastusryhmä
Noitakoulu, Vanttilan elokuvaharrastsuryhmä
Fredriks kaffe, Nordsjö filmhobbygrupp
Luckylandin ongelma, Katajanokan elokuvaharrastusryhmä
Mummon ja Papan tarina, Katajanokan elokuvaharrastusryhmä
Merenneidon panta, Kaisaniemen elokuvaharrastusryhmä

Kiitos kaikille harrastajille, kouluille ja ohjaajille hienosta harrastusvuodesta! Nyt on aika hengähtää kesän yli, ja jatketaan taas elokuvien tekoa ensi lukukaudella.

Hanna Wahlman & Saara Konttinen