Lyhytelokuvailta: Nuoria pohjoismaisia elokuvantekijöitä

Pohjoismainen kulttuuripiste esittää yhteistyössä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kanssa Lofooteilla järjestetyn Nordic Youth Film Festivalin (NUFF) voittajaelokuvat. Illan aikana luvassa myös keskustelua workshop-elokuvista, kollektiivisesta luomistyöstä sekä Pohjoismaiden elokuva-alasta yhdessä NUFF-työpajojen suomalaisten osallistujien kanssa.

Kuva: nordiskkulturkontakt.org

Aika: 25.09.2019 19:00
Paikka: Kaisaniemenkatu 9, Helsinki, Suomi
Kieli: Englanti ja suomi

NUFF on vuotuinen lyhytelokuvafestivaali, johon osallistuu enintään 26-vuotiaita nuoria elokuvantekijöitä. Vuodesta 2003 lähtien järjestettyyn festivaaliin sisältyy myös työpajoja sekä kilpailuohjelma.

Kilpailussa on eri ikäryhmiä, ja siinä jaetaan vuoden parhaan pohjoismaisen lyhytelokuvan palkinto yhdessä Norden-yhdistyksen kanssa.

Illan aikan esitetään valikoima ikäryhmien <18, 19–21, 22–26 voittajaelokuvista.

Työpajojen osallistujat tulevat Pohjolasta ja muualta maailmasta, ja niissä tuotetaan lyhytelokuvia ideasta valmiiksi lopputuotteeksi. Kaikki tapahtuu yhden viikon kuluessa. Festivaalin opettajina on nimekkäitä ammattilaisia, jotka opastavat osallistujia elokuvatuotannon eri vaiheissa.

Kulttuuripisteen tapahtumassa on mukana suomalaisia workshop-osallistujia, jotka kertovat ja keskustelevat omista elokuvistaan ja pohjoismaisista voittajaelokuvista. Tapahtuma on osa kollektiiviseen luomistyöhön keskittyvää syksyn elokuvasarjaa.

Vieraat: Viljami Paimen, Sara-Maria Lindqvist, Inkeri Vaskonen jne.
Moderaattori: Liisa Haapanen

Linkit:
Rakkautta & Anarkiaa
NUFF-festivaali