Pihalla

Kuva: Pihalla, 2017.

Elokuva kertoo epävarmasta 17-vuotiaasta Mikusta (Mikko Kauppila), joka tuhoisat kotibileet pidettyään pakotetaan perheensä kanssa koko kesälomaksi mökille. Mökkielämä ei tunnu maistuvan, kunnes Miku tapaa mökkinaapurinsa Eliaksen (Valtteri Lehtinen), ja he tutustuvat tuotapikaa. Elokuvan aikana he auttavat ja tukevat toisiaan itsensä löytämisessä ja hyväksymisessä. Elokuvan on ohjannut Nils-Erik Ekblom ja käsikirjoittanut Ekblom ja Tom Norrgrann.

Tarinan alussa Miku oli hukassa, eikä selvästikkään ollut varma omista tunteistaan. Elokuvan edetessä Eliaksen läsnäolo ja tuki kuitenkin auttoi Mikua löytämään itsensä. Vastapainona Miku auttoi Eliasta katsomaan itseään pintaa syvemmälle ja tajuamaan oman läsnäolonsa vaikutuksen muihin. Elokuvassa käsiteltiin monia teemoja, itsensä löytämistä, epävarmuutta, mielenterveyttä, sekä nuorten ja vanhempien välistä suhdetta.

Tarina oli yksinkertaisen kaunis ja monelle samaistuttava. Suosittelen elokuvaa kaikille, mutta erityisesti nuorille, jotka ovat epävarmoja itsestään tai itsensä hyväksymisestä, sekä heidän vanhemmilleen.

4/5 Taimi Hirvonen