The Quake

Bild: The Quake, 2018

Norska filmen The Quake handlar om en  familj som kämpar för sitt liv i jordbävningsdrabbade Oslo.

Filmen fick mig att tänka på om en liknande händelse kunde ske i Finland, vilket är en skrämmande tanke. Skall man vara berädd på en katastrof som den?

Familjerelationer, parrelationer och krissituationer var starka teman filmen behandla. Föräldrarna var skilda och bodde långt ifrån varandra. Pappan bodde på en ö och mamman i Oslo centrum. Barnen bodde hos mamma men besökte pappan ibland.

Allting passsade in i filmens uppbyggnad. Jag tyckte att bakgrundsmusiken och dundrandet i golvet var coolt. Det gjorde filmen mer spännande. Filmen påminnde mig om en bok, först blev man bekant med familjen och deras fritidsintressen. När man slapp mera inåt i filmen så blev den väldigt intressant. Det var en väldigt bra gjord film!

Det fattades något i filmen. Jag tycker att något spännande borde ha hänt i början, eftersom den var långtråkig. Pojkens liv borde ha tagits mera i beaktande som t.ex. att han varit mörkhyad eller gay. Filmen var lite för överdriven, men det är väll det som gjorde filmen så bra.

Jag rekommenderar filmen starkt till ungdomar och äldre. Folk som gillar spänning, skräck och drama. Filmen visas på norska, men det finns text på både finka och svenska. Jag skulle ge filmen 4/5 stjärnor.

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia