Kymmenen elokuvaa joulutunnelmaan

Joulun taika on elokuvien aika, koska onko mitään parempaa tapaa rentoutua kun kääriä villasukat jalkaan, napostella loppuun perheen tai kaverin suklaavarasto ja katsoa jouluklassikoita. Kysyimme kymmeneltä henkilöltä, mikä on heidän kaikkien aikojen suosikkijouluelokuvansa.

Yksin kotona (1990), Oskari
Joulun kasariklassikko. Kevin jää vahingossa yksin kotiin muun perheen lentäessä joulun viettoon. Tarjoaa hyvät naurut ja emotionaalinen saattaa tirauttaa pari kyyneltäkin.

Painajainen ennen joulua (1993), Sanni
Tim Burtonin
vauhdikas ja upean näköinen stop-motion animaatio ei petä.

Samu Sirkan joulutervehdys (1958), Roope
Klassikoiden klassikko. Samu Sirkka ja kumppanit ovat ilahduttaneet meitä jo vuosikymmenten ajan. Etkö fiilistele joulua? Katso kuitenkin tämä.

Elf (2003), Alice
Will Ferrell hauskuutta isokokoisena tonttuna. Mikään ei meinaa sujua. Täyttä komediaa.

Isäni on Turbomies (1996), Mikael
Arnold Schwarzenegger esittää stressaavaa isää, joka jouluaattoona sinkoilee kaupasta kauppaan yrittäessään löytää hänen poikansa toivomaa lahjaa. Varoitus! Tämän elokuvan jälkeen ajat muun perheen hulluuden partaalle siteeraamalla Schwarzeneggerin repliikkejä 24/7. 

Love Actually (2003), Jenna
Joulun sokeröverit kruunaa Love Actually. Tarinassa seurataan kahdeksan eri henkilön elämää ja rakkauskuvioita joulun lähestyessä kovaa vauhtia. Mainittakoon myös, että se on täynnä tunnettuja näyttelijöitä.

Saiturin joulu (2009), Ville
Elokuva perustuu Charles Dickensin klassikkoon A Christmas Carol. Disneyn animoitua elokuvaa tähdittää Jim Carrey Ebenezer Scroogen roolissa. Lämminhenkinen elokuva muistuttaa mistä jouluna on oikeasti kyseessä…kyynel.

Lumiukko (1982), Alexandra
Aikoinaan Oscar-pystin pokannut animaatio kertoo pienestä pojasta ja henkiin heräävästä lumiukosta. Kaunis, mutta surullinen tarina, joten nappaa nessu käteen.

Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa, Max
Kevin McCallister seikkailee taas kerran yksin, tällä kertaa New Yorkissa. Rosvo parat ovat samoja kun ykkösessä. Hauskoja aikoja edessä, heh.

The Santa Clause (1994), Max
Joulupukki tippuu katolta ja siitä se seikkailu sitten alkaa. Komediaa ja fantasiaa samassa paketissa, nauttikaa!