Arvostelu: Tytöt tytöt tytöt

Tytöt Tytöt Tytöt on vuonna 2022 ensi-iltansa saanut Alli Haapasalon ohjaama romattinen elokuva, joka nimensä mukaisesti keskittyy tyttöihin. Elokuva seuraa kolmen aikuisuuden kynnyksellä olevan tytön vauhdikkaita viikonloppuja. Itseään etsivien nuorten ollessa kyseessä ei kommelluksilta voi välttyä. 

Tytöt tytöt tytöt -elokuva on lämminhenkinen, vaikka välillä uidaan syvissä vesissä. Tapahtumat sijoittuvat Helsinkiin, mutta bileiden perässä lähdetään kauemmaksikin. Tutun oloisen ympäristön ansiosta on helppo samaistua niin päähenkilöihin kuin nuoruuden kriiseihin, joiden kanssa elokuvan ajan painitaan. 

Elokuvassa onnistutaan tuomaan hyvin esille nuoruuteen kuuluvia henkisiä paineita ja tunteiden myrskyä. Lähtökohtaisesti asiat käsitellään ystävyyden ja huumorin kautta. Jopa suomalainen synkkä yleisö saatiin elokuvan aikana nauramaan. Elokuvan juoni liikkui koko ajan eteenpäin, minkä ansiosta yli puolitoista tuntia hujahti ohi huomaamatta. Juonessa onnistuttiin melko hyvin välttämään stereotyyppiset kliseet, tosin nuorten esittäminen kaikki viikonloput bileissä viettävinä pisti silmään.  

Elokuvan päähenkilöiden kemiat kohtasivat ja heidän olisi uskonut tunteneen toisensa huomattavasti pidemmän ajan. Myöskin Jarmo Kiurun kuvaus ja elokuvan äänet olivat nappisuorituksia. Erilaiset ja vaihtelevat kuvakulmat toivat liikettä ja eläväisyyttä kohtauksiin. Musiikilla on suuri rooli, ja elokuvan taustamusiikit sopivat hyvin. 

Tytöt Tytöt Tytöt -elokuvaa katsellessa voi olla varma, ettei tylsisty. Ongelmat näytetään realistisina ja todentuntuisina. Katsojana uppoutuu mukaan tyttöjen matkaan. Kun elokuvan jokainen osa-alue on hyvin hoidettu, ei lopputulos voi olla muuta kuin priimaa. Elokuva on mahtava valokeila tytöille. 

Sini Laitinen

Eleonoora Kauhanen (Rönkkö) ja Aamu Milonoff (Mimmi). Kuva: Ilkka Saastamoinen