Kaksi nuorta henkilöä kirjoittaa vihreälle liitutaululle. Etummaisena näkyy ympyröity teksti Voice over
Kuva: Karoliina Gröndahl

Syksyn Leffatyöpajoissa syvennetään elokuvantekemisen taitoja

Koulukinon Harrastamisen Suomen mallin Leffatyöpajat jatkuvat syyskuussa 2022 helsinkiläiskouluilla

Syksyllä 2022 toimintaansa jatkaa viisi 3-6-luokkalaisten elokuvaharrastuksen jatkoryhmää, joissa edellisen lukuvuoden opiskelleet pääsevät syventämään taitojaan.

Leffaharrastuksen jatkoryhmissä sukelletaan elokuvantekoon katsomalla, keskustelemalla ja tietenkin itse kuvaamalla! Suurimmaksi osaksi ryhmätyönä toteutettavassa harrastuksessa korostuvat sosiaalisten taitojen harjoittelu ja toisen kuuntelemisen tärkeys.

Harjoittelemme ja kehitämme taitoja muun muassa leikkien ja draamaharjoitusten avulla. Kun perusasiat ovat jo tuttuja, päästään pohtimaan yhdessä muun muassa millaisia tarinoita juuri me haluaisimme kertoa ja tutkimaan miltä oma lähiympäristömme näyttää kameran linssin läpi katsottuna.

Harrastamisen Suomen malli tarjoaa mahdollisuuden matalan kynnyksen harrastamiseen

Harrastamisen Suomen mallin harrastusryhmät ovat maksuttomia ja ne järjestetään oppilaiden omilla kouluilla tai lähialueella koulupäivän jälkeen. Harrastuksia on tarjolla 3.-9.-luokkalaisille, ja kunkin koulun harrastusryhmät on valittu oppilaskyselyssä eniten toivottujen harrastusten mukaan.

Helsingissä harrastusvalikoimaan kuuluu muun muassa parkour, jalkapallo, koripallo, kuntosali, sirkus, tanssi, teatteri, kuvataide, katutaide, valotaide, elokuva, animaatio, ruuanlaitto, historia, koodaus, pelisuunnittelu ja eläinharrastus.

Harrastusryhmiin ilmoittautuminen

Koulukinon Leffatyöpajoja tarjotaan tällä hetkellä Kaisaniemen, Katajanokan, Malminkartanon, Oulunkylän ja Tehtaankadun ala-asteen kouluilla. Ilmoittautumisohjeet oman koulusi Harrastamisen Suomen mallin harrastuksiin saat Wilman kautta.

Leffatyöpajojen jatkoryhmät on tarkoitettu ensisijaisesti viime kaudella mukana olleille oppilaille. Voit kuitenkin ilmoittautua varasijalle oman koulusi ryhmään. Ilmoitamme vapautuneista paikoista sähköpostitse syyskuun aikana.

Syksyn toimintakausi on 5.9.-9.12.2022, yhteensä 13 harrastuskertaa. Talvilomalla (viikko 42) ja itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole opetusta. Lisätietoja antaa Saara Konttinen, etunimi.sukunimi@koulukino.fi.

Linkit:

Harrastamisen Suomen malli Helsingissä

Katso aiempina kausina harrastusryhmissä syntyneitä elokuvia: