Elokuva-arvostelu: Vonkka

Tarina kertoo nuoresta Vonkasta (Timothée Chalamet) ja hänen tiestään maailmankuuluksi suklaatehtailijaksi ja keksijäksi. Tie ei suinkaan ole suora, vaan mutkikas kun mikä. Vonkka ei esimerkiksi välitä lukemisesta, jonka takia hän päätyy pesulaan raatamaan Mrs Scrubbitin (Olivia Coleman) kuumottavan silmän alle. Vastassa on myös kolmen henkilön suklaajengi, mutta tämä ei päättäväistä ja intohimoista Vonkkaa estä.

Tämä on todellinen koko perheen elokuva – hauska, värikäs, jännittävä, täynnä laulua ja tanssia. Pahikset eivät lannistaneet tunnelmaa, vaikka oikeita roistoja olivatkin. Koko elokuvan läpi oli sellainen tunne, että kaikki loppuu hyvin.

Suurin yllätys oli se, että kyseessä on musikaali. Jäimme miettimään minkä takia ne olivat jättäneet mainitsematta sen markkinoinnissa. Toisaalta emme itsekään mielellämme katso musikaalielokuvaa, joten siinä taitaa olla vastaus. Tässä elokuvassa musikaalinumerot kuitenkin toimivat erinomaisesti, mikä oli todella positiivinen yllätys.

Tämän tarinan opetus lienee se, että usko omiin unelmiisi, vaikka muut eivät. Tee kaikkesi, älä anna periksi ja onnistut kyllä. Välillä tällaiset tarinat voivat käydä hieman hermoille, koska unelmat eivät aina käy toteen, vaikka sitä kuinka panostaa ja uskoo. Toisaalta tämä elokuva on fantasiaa ja sen tarkoitus onkin kuljettaa sinut muualle. Lapsille suunnatuissa tarinoissa on jotain lohduttavaa ja ilahduttavaa, ja kävelimme ulos teatterista hyväntuulisina

Timothée Chalamet on ihana nuori Vonkka ja voisimme katsoa elokuvan uudestaan ihan vaan hänen takia. Chalamet ei ole mikään fantastinen laulaja, mutta sen hän kompensoi olemalla ihan hemmetin hurmaava.

Kirjoittajista:
Olemme Olga (14-v.) ja Adeliina (13-v.) ja rakastamme elokuvien katsomista. Mistään ei olla löydetty ikäistemme tekemiä leffa-arvioita, joten päätimme itse ryhtyä kriitikoiksi. Toivottavasti tykkäätte.

Oliko elokuvassa jotain mitä jäit miettimään? Alla lisätukea elokuvan purkamiseen.

Asiantuntijan keskusteluvinkit

  • Miksi elokuvassa oli laulu- ja tanssikohtauksia? Millainen elokuva Vonkka olisi ollut ilman niitä? 
  • Millaisia luonteenvahvuuksia Vonkalla oli? Missä asioissa hän oli hyvä?  
  • Millaisia elokuvan pahikset olivat? Miten he erosivat toisistaan, entä mitä yhteistä heillä oli? 
  • Mitä saimme tietää Vonkan perheestä? Millainen vaikutus omalla äidillä oli Vonkkaan?  
  • Vonkan mukaan äidillä oli tapana sanoa, että parhaat asiat saavat alkunsa unelmista. Keksitkö joitakin tällaisia asioita? Millaisia unelmia sinulla on?  
  • Vonkan suklaakonvehdeissa voi maistaa erilaisia tunteita ja olotiloja. Jos saisit luoda oman suklaan, miltä sen syöminen tuntuisi?

Kelaamo julkaisee nuorten elokuva-arvoita yhteistyössä Media-avaimen kanssa. Kasvattajille suunnattu sivusto arvioi lapsille ja nuorille suunnattuja mediasisältöjä. Sivuston tuottaa Koulukino – Skolbio.

Linkit:

Elokuva-arvosteluja nuorilta