Joulun parhaat leffavinkit nuorilta

Joulu on kuin tehty elokuvien katsomiseen ja tästä syystä haluamme jakaa parhaat elokuvavinkkimme sinulle. Suoraan nuorilta nuorille (tai miksei kaikille) – katsomisen iloa ja hyvää joulua!

Pentujengi ja joulupentu (Robert Vince, 2009)

Pörröiset pennut suuntaavat tällä kertaa Joulumaahan. Joulukoiran pennulla on joulun ydin hakusessa, eikä hän enää halua toimia joulupukin apurina. Ei huolta, sillä pentujengi on täällä opettamassa mitä joulussa on kaikkein tärkeintä.

Puhuvista koirista voi olla montaa mieltä, mutta kyllä ne söpöjä ovat! Koko perheen jouluinen seikkailuelokuva ei koskaan jätä kylmäksi.

Yksin kotona (Chris Columbus, 1990)

Kun muu perhe vahingossa unohtaa Kevin McCallisterin yksin kotiin toteutuu hänen toiveensa – vihdoin omaa rauhaa! Tästä alkaakin aikamoinen seikkailu, josta ei ainakaan puutu kömpelöitä rosvoja ja pelottava naapuri.

Tästä kaikki ovat yksimielisiä; tämä on THE klassikoelokuva, jota ilman joulu ei tule. Kestänyt aikaa, koska tätä myös omat vanhemmat katsoivat lapsuudessaan. Ajattele sitä!

The Grinch (Ron Howard, 2000)
Grinch inhoaa joulua sydämensä pohjasta, toisin kun vuoren juurella asuvat kylän asukkaat. Pieni Cindy Lou haluaa näyttää, ettei Grinch ole paha ja pelottava ja pyytää häntä viettämään joulua muun kylän kanssa.

Jim Carrey antaa parastaan vihreänä ja hulvattomana Grinchinä. Tästä fantasiakomediassa on runsaasti jännitystä ja yksi jos toinen herkkä hetki. Epäselväksi ei myöskään jää, että joulu on sydämen asia – ei kulutuksen juhlaa.

The Christmas Chronicles (Clay Katie, 2018)

Piercen sisarukset päättävät kuvata joulupukkia, kun hän jakaa lahjoja lapsille. Tämä ei valitettavasti mene ihan nappiin (etenkin pukille) ja syntyy lahja-poro -soppa. Ei hätiä, sisarukset auttavat pukkia löytämään kadonneet lahjat ja porot – ja joulu pelastuu!

Amerikkalaisen pukin sekoilua on aina hauska katsoa, vaikka tiedämme, että oikealla pukilla (se joka asuu Korvatunturilla) kyllä on homma hanskassa.

Elf (Jon Favreau, 2003)
Ihmislapsi Buddy asuu pohjoisnavalla tonttujen kanssa, mutta huomaa pian, että hän ei muistuta tonttua lainkaan. Hän päättää palata suurkaupunkiin löytääkseen biologisen isänsä.

Komediaelokuvan pääosassa nähdään Will Ferrell, joka sopii rooliin täydellisesti. Tämä on puhdasta naurutykitystä alusta loppuun.

Kirjoittajat: Olivia (14) ja Lumina (13), Kelaamon nuorisotoimitus.