Elokuvantekijöiden virtuaalivierailu kaikkiin yläkouluihin 29.9.

Tiistaina 29.9. klo 13–14 Koulujen elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä! Elokuva-alan kotimaiset tähdet ohjaaja Oskari Sipola ja näyttelijä Mimosa Willamo kertovat työstään ja vastailevat kysymyksiin livenä.

Esitä kysymyksiä etukäteen

Mitä haluaisit tietää elokuva-alasta, nuorten tekijöiden taustoista tai vaikka kuvauksissa tapahtuneista kommelluksista? Kysy rohkeasti! Oskarille ja Mimosalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä verkkolomakkeen kautta.

Katso livestriimi 29.9. osoitteesta https://www.elokuvaviikko.fi/kouluvierailu/

Mimosa Willamo on 1994 syntynyt Jussi-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan mm. rooleistaan elokuvissa Päin seinää (2014), Aurora (2019) sekä Elvis & Onerva (2019). Oskari Sipola on vuonna 1984 syntynyt helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, joka tunnetaan elokuvistaan Elokuu (2011), Ollaan vapaita (2015) sekä Yle Areena -sarjasta HasBeen, jonka toisena päähenkilönä Mimosa Willamo on näytellyt.

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 28.9.-2.10.Viikon järjestää Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Linkit:
Koulujen elokuvaviikko