Generation 2020 etsii sinua!

15-23-vuotias intohimoinen visionääri – Tarjoa työsi Generation 2020-näyttelyyn!

Elokuun lopussa avautunut Amos Rex -museo hakee keväällä 2020 järjestettävään Generation 2020-näyttelyyn tekijöitä. Tekijähaku on avoinna 1.3.2019 klo. 16.00 saakka.

Kolmen vuoden välein järjestettävät monitaiteiset Generation-näyttelyt esittelevät nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Näyttelyt ovat nuorten ja nuorten aikuisten väliintulo taidemaailmaan. Ensimmäinen Generation-näyttely nähtiin entisessä Amos Andersonin taidemuseossa kesällä 2017.

Generation2020-näyttelyyn hakijan tulee olla haun aikana 15–23-vuotias. Näyttelyyn voi ehdottaa monia teoksia tai teossuunnitelmia. Hakea voi yksin tai ryhmänä. Ehdotus voi olla esimerkiksi maalaus, valokuva, piirustus, peli, animaatio, performanssi, video, tanssiesitys, käsityö, installaatio, ääniteos, veistos, elokuva tai jotain muuta intohimolla tehtyä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita: museo auttaa tarvittaessa teosten valmistamisessa näyttelykuntoon.

Hakulomake ja -ohjeet löytyvät osoitteesta https://generation2020.artcurator.io/

Teokset näyttelyyn valitsee raati, jota johtaa kuvataiteilija Hannaleena Heiska. Raatiin kuuluvat Generation 2017-näyttelyn taiteilijat Sanni Weckman ja Eliel Tammiharju sekä Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio, näyttelyassistentti Katariina Timonen ja yleisöpalvelupäällikkö Elsa Hessle. Näyttelyyn hyväksytyt tekijät julkistetaan huhtikuussa 2019.

Lisätietoja: Itha.Oneill@amosrex.fi