Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu käynnistyi!

Suomen suurin koululaisten elokuvakilpailu järjestetään nyt viidettä kertaa. Pääteemana on yhdenvertaisuus.

Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu on kasvanut Suomen suurimmaksi leffakisaksi: pelkästään kahden viime vuoden aikana tuhannet lapset ja nuoret ympäri Suomen osallistuivat kilpailuun lähes 600 elokuvalla.

Kilpailu avataan 1. helmikuuta 2017 ja omia teoksia voi lähettää maaliskuun loppuun asti. Kilpailu on osa itsenäisyyden juhlavuoden virallista Suomi100-ohjelmaa. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kilpasarjat fiktiosta harrastevideoon

Kilpailussa on viisi pääsarjaa: 8–15-vuotiaille suunnatut fiktio, dokumentti, musiikkivideo, harrastevideo ja animaatio. Tuomariston puheenjohtajana toimii näyttelijä Tommi Korpela. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingissä huikeaan Kaikki kuvaa –gaalaan, jossa parhaat nuoret elokuvantekijät palkitaan mm. lahjakortein ja tuotepalkinnoin. Kisan parhaat elokuvat esitetään toukokuussa myös elokuvateattereissa useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Erikoissarjassa “Mitä välii?” pohditaan vammaisuutta

Pääyhteistyökumppani Kehitysvammaliitto tarjoaa kilpailuun erikoissarjan “Mitä välii?” Tähän 8–19-vuotiaille avoimeen sarjaan toivotaan vammaisuutta ja samanarvoisuutta käsitteleviä elokuvia: Onko vammalla väliä? Voittaja palkitaan 500 euron rahapalkinnolla.

Teemana yhdenvertaisuus

Kilpailuelokuvat saavat olla sisällöltään mitä vain, mutta kilpailussa on tänä vuonna yhtenäinen pääteema: yhdenvertaisuus. Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa? Onko satavuotias Suomi sellainen paikka, jossa kaikki ovat yhtä arvokkaita? Teemaa voi käsitellä ja tulkita vapaasti, mutta sen pitää olla elokuvassa mukana tavalla tai toisella.

Kilpailuun osallistuminen on täysin ilmaista eikä hienoja laitteita ei tarvita, sillä elokuvan voi tehdä vaikka kännykällä. Jos elokuvien tekeminen ei ole tuttua, helpot ja hauskat opasvideot löytyvät Kaikki kuvaa -sivustolta.

Kaikki kuvaa -kilpailun järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Elokuvat ilmoitetaan kilpailuun Kelaamo -elokuvasivuston kautta.

Tutustu kilpailuun tarkemmin ja lähde mukaan: www.kaikkikuvaa.fi/kilpailu
Lataa elokuvasi kisaan osoitteessa www.kelaamo.fi/kaikkikuvaa