Kelaamon vuosi 2017

Sen verran hieno ja vauhdikas vuosi takana, että haluamme fiilistellä kaikkea hienoutta kuvakavalkaadin kera. Olkaa hyvä, Kelaamon vuosi 2017!

Kansikuva: Kelaamon Ciné Squad (Aki, Noora, Rami, Saara ja Hanna) ja ohjaaja Mads Erichsenin Espoo Ciné -festivaalilla.

TAMMIKUU – Dokkareita ja kuvauksia

Tästä se lähtee. Vuosi alkoi tuttuun tapaan DocPoint -dokumenttielokuvafestivaalilla. DOKKINOlla oli juhlanäytös nimeltä YHDESSÄ!, joka koostui koulujen tekemistä dokumenteista. Ja me olimme tietenkin paikalla 🙂 Savoyssa oli erittäin hieno tunnelma ja aivan mahtavia dokkareita!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme myös katsomassa DOKKINOn ala- ja yläkoulu -näytökset. Näköjään sielläkin oli hyviä dokkareita, kun kerta näin iloisilta näytimme :D.

Alkuvuodesta 2017 Kelaamo, NMKY ja ryhmä Kallion lukion ensimmäisen vuosiluokan oppilaita ideoivat ja kuvasivat VR 360 -minielokuvia, joita on tarkoitus käyttää opetus- ja nuorisotyössä kiusaamisen ehkäisemiseen. Tammikuun lopussa saimme kuvaukset purkkiin, hurraa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HELMIKUU – Valmistelua ja iloa

Helmikuu alkoi mukavasti kilistelemällä mukeja yhteen Koukukinon toiminnanjohtajattaren Outin syntymäpäivän kunniaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloitimme tulevien Leffalabrojen suunnittelun. Noora ja Karoliina jakoivat ideoitaan :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Kiasmassa tutustumassa Ylen Oi maamme! -projektiin. Ylen arkistomateriaaleista oli mahdollisuus tehdä oma lyhytelokuva. Harmin paikka, ettemme ikinä ennättäneet tehdä omaa elokuvaa. Noh kaikkea ei ehdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAALISKUU – TREFF, Kelaamo-näytös ja haastatteluja

Maaliskuu ei olisi maaliskuu ilman Tampereen elokuvajuhlia. Perinteinen Kelaamo-näytös esitti kuusi nuorten tekemää lyhytelokuvaa. Kiitos yleisölle ja tekijöille, oli taas mielettömän hienoa! Kuvassa poseeraa Reetta Elviira H. ja Fabian Munsterhjelm, jonka hienot elokuvat Sipulinkuori ja Copycat olivat osa näytöstä. Kiitos Tampere, ensi vuonna taas! Vuosihan siinä aina menee toipuessa kaikesta hauskanpidosta…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavastussuunnittelija Minna Santakari oli kylässä ja kertoi meille mm. mitä hänen työkuvaansa kuuluu ja mitä on hyvä huomioida lavastaessa elokuvaa. Katso Minnan vinkit täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapasimme ihanat Hobbyhorse Revolution -dokumentin päätähdet Reetan, Alisan ja ohjaajan Selma Vilhusen. Haastattelu täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUHTIKUU – Enskari, elokuvia ja virvon varvon

Metkan Tekijänoikeudet tutuiksi -hankkeen tilaisuudessa saatiin kaverikuva ihanan MLL:n Rauna Rahjan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietimme VR 360 -minielokuvien ensi-iltaa NMKY:n toimistolla. Skål vaan kaikille ja kiitos työpanoksesta koko tiimille. Teimme oikein hienoja elokuvia 🙂

Pääsiäinen tuli ja halusimme juhlistaa kevättä! Virvon varvon ylösalasin vaan 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saara Espoo Cinén ohjelman julkististilaisuudessa Orionissa. Taitoi Saaraa kiinnostaa aika moni elokuva, sen verran intensiivisesti hän katalogia tutki. Tästä alkoikin aikamoinen festarihulina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen festarikarusellia kuitenkin ehdimme julkaista ME! -elokuvafestivaalin satoa Kelaamossa. Elokuvat voi käydä katsomassa täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myös Kaikki kuvaa -kilpailun elokuvat julkaistiin Kelaamossa. Vuoden 2017 Kaikki kuvaa -lyhäreitä voi käydä katsomassa täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja nyt: Let’s festival! Kelaamon Ciné Squad – Saara, Hanna, Aki ja Noora – tutkivat festivaalin ohjelmistoa tarkkaan sillä meillä oli tehtävänä raportoida Espoo Ciné -festivaalilta koko viikon ajan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOUKOKUU – Cine Squad, leffalabra ja kohtaamisia

Täällä olemme Espoo Cinén punaisella matolla. Aki, Hanna ja Noora poseeraavat ja kameran takana tällä kertaa Saara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espoo Ciné -avajaiset!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikon aikana Ciné Squad teki monta haastattelua ja katsoi monta hienoa elokuvaa. Kuvassa ohjaaja Mads Erichsen (Räjähtävää teinirakkautta, 2016) ja Kelaamon edustus. Haastattelut on nähtävissä täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Järjestimme myös Leffalabran yhteistyössä Espoo Cinén kanssa, jonka vieraana meillä oli huippukuvaaja Tuomo Hutri. Elokuva, johon tällä kertaa keskityimme oli mikäs muukaan kun Tyttö nimeltä Varpu (Selma Vilhunen, 2016). Kiitos Tuomo, Espoo Ciné ja yleisö!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki kuvaa -gaalaa vietettiin Helsingin Orionissa ja Kelaamon Hanna, Saara ja Ella olivat paikalla haastattelemassa voittajia. Kiitos hienosta gaalasta! Gaalakooste on nähtävillä täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upea juontajamme Ella Rautiainen 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelaamon Hanna sai kunniatehtävän jakaa Erik-palkinto Helsingin saksalaisen koulun Kurzfilmfestivalilla Andorrassa. Danke Schön kunniasta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Kinopalatsissa Me! -elokuvafestivalinäytöksessä, jossa paikalla nuorille puhumassa oli huippukiva Jussi Vatanen. Ja onhan fanikuva aika must, eikös vaan Saara ja Rami 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesä teki tuloaan ja toimiston ikkunasta aukesi näin kaunis näkymä <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harjoittelijamme Rami Niemenmaa teki hienon (ja jännittävän!) lyhytdokumentin toimistomme nykyisestä sijannista, eli Lapinlahden vanhasta mielisairaalasta. Käykää katsomassa dokkari täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KESÄKUU – Tyttövoimaa ja suunnittelua

Saara kävi seuraamassa Euphoria Borealiksen järjestämää Girls Film! -työpajaa Hapessa. Girl Power!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Kontulan Luupissa suunnittelemassa työpajaa ja elokuvafestivaalia tulevalle syksylle. Metroselfie oli tietty pakko ottaa. Nämä meidän selfiet kaipaavat vielä vähän viilaamista 😀 Kuten huomaattee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietimme Kelaamon suunnittelupäivää luonnon helmassa. Helmi-ideoita syntyi ja raitis ilma sen kun vahvisti mieltä ja oloa. Hanna ja Saara nivoivat ideat yhteen. Ja tietty selfie siihen päälle :D. Kyllä me joskus vielä saadaan taito haltuun 😛

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhannus tuli ja kylmä oli, mutta siitä viis. Suomen kesä <3 <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEINÄKUU – Leffantekoa ja lomaa

Hanna kävi katsomassa mikä meno ja meininki Amos Andersonin ja Aalto Yliopiston järjestämässä Cine Uni -työpajassa oli. Amos Andersonin taidemuseolla oli muuten aikamoinen vilinä. Muutoin heinäkuu oli rauhallinen ja viileä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELOKUU – Hahmoja ja haastatteluja

Kävimme moikkaamassa nuorten toimintakeskus Hapessa, jossa meneillään oli Happi Kino. Hahmoja pukkasi kovalla vauhdilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haastattelimme fantasia-kauhuelokuva Backwood Madnessin ohjaajaa, tuottajaa ja erikoistehostemaskeeraajaa Ari Savosta. Haastattelun voi katsoa täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelaamon Ella istahti puutarhapenkille Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset -elokuvan käsikirjoittajan ja ohjaajan Hannaleena Haurun kanssa. Haastattelu nähtävissä täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SYYSKUU – Omppuja, tähtihuumaa ja lovee

Kävimme Nuori Kirkko ry:n luona kylässä. Kiitos paljon kutsusta, oli kivaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimiston perinteinen syysretki vei meidät jälleen omppujen luo 😀 Omenahillotehdas oli täydessä käynnissä ja saunaankin ehdittiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaali valtasi Helsingin. Kelaamo suositteli kahdeksan elokuvatärppiä ja fiilisteli hyvä menoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Järjestimme festivaalin aikana Leffalabran yhteistyössä R & A:n ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen kanssa. Tapahtuman vieraaksi saapui hurmaava Krista Kosonen. Krista kertoi meille mm. millaista oli tehdä Miami elokuvaa (Zaida Bergroth, 2017). Oli todella inspiroiva pari tuntia, KIITOS Krista!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Minun elokuvani -tapahtumassa Vantaan Vernissassa katsomassa elokuvia ja kertomassa Kelaamosta. Palautteenantajina toimi tuottaja, ohjaaja Arttu Haglund ja elokuvaaja Tero Saikkonen.

LOKAKUU – työpajavilinää ja tapaamisia

Lokakuu alkoi Leffalabra-suunnittelukokousella. Leffalabra-tapahtumien tuottajatiimiin liittyi kaksi huipputyyppiä; Sanna ja Susanna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelaamon nuorisotoimitus tapaa kerran kuussa Kelaamon tiloissa. Tässä teemme “näin-löydät-perille” -videon 😀 Aikamoinen huippujengi tekemässä Kelaamoa vuonna 2018. Liity säkin 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelaamo, Kontula Urban Film Festival KUFF ja Luuppi järjestivät elokuvatyöpajan nuorten toimintakeskus Luupissa.  Viikonlopun aikana saimme kolme elokuvaa tehtyä, hurraaa! Kiitos osallistujille, oli kaksi hienoa ja intensiivistä päivää 🙂 Elokuvat ovat muuten nähtävissä Kelaamossa. Katso ne täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUFF-työpajan elokuvat saivat ensi-iltansa Kontula Urban Film Festivalilla. Olipa heinoa nähdä elokuvat valkokankaalta. Kuva aika epätarkka, mutta fiilis oli sitäkin parempi 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARRASKUU – Kettupäivät ja digihyvinvointia

Kelaamon festaritiimi kokosi jälleen voimansa, koska tällä kertaa tiimin tehtävänä  oli raportoida Helsingin vanhimmalta lyhytelokuvafestivaalilta, eli KETTUPÄIVILTÄ. Ennen festivaalia kävimme haastattelemassa sen tuottajaa Kimmon Sillanmikkoa. Luna hoiti kuvaamisen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marraskuun toimitustapaamisessa kävimme läpi tulevia tapahtumia ja kuka tekee ja mitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten olikin Kettupäivien aika! Kävimme näytöksissä, teimme haastatteluja ja kuvasimme palkintogaalassa. Mukava piristys marraskuun pimeyteen, kiitos Kettupäivät! Katso haastattelut täällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osallistuimme koko toimiston voimin Mediakasvatusseuran Digihyvinvointi -visiontiseminaariin. Paikalla puhumassa oli myös käsikirjoittaja Jani Pösö (Love Milla, Sekaisin), joten tietysti nappasimme hänet yhteiskuvaan kanssamme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOULUKUU – tiptaptiptap joulu on pian täällä ja vuosi kohta pulkassa

Ensimmäinen joulukuuta ja lumen tulo ilahdutti kovasti!! Hurraaaaa! Ei se ilo kauan kestänyt, siispä onnea teille jotka asutte pohjoisemmassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen 100-vuotispäivänä (ONNEA SUOMI, GRATTIS FINLAND <3) söimme #suomi100 juhlaleivokset, nam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelaamo-näytöksen jury kokoontui Kontulan Luuppiin katsomaan näytökseen ilmoittautuneita elokuvia. Esikatselu vaatii hyvät olosuhteet: hyvä valkokangas ja äänentoisto + juomat ja syömingit. Kiitos Luupille tilasta <3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietimme Kelaamon ja Leffalabran pikkujouluja. Oli hauskaa juoda glögiä, syödä ja vaihtaa kuulumiset rauhassa. Tietty myös suunnittelimme tulevaa vuotta. Eihän sitä malta ;).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creative Europe järjesti seminaarin Korjaamolla. Oli kiinnostavaa kuulla hankkeista ja kokemuksista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimiston pikkujoulut 🙂 Päivä alkoi Solsidan -elokuvan pressinäytöksellä. Oli hienoa aloittaa päivä harmittomalla komedialla, koko päivä meni hymyillen. Elokuvan jälkeen menimme vielä nauttimaan yhteisen jouluaterian, nam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieno vuosi on ollut! Kiitos siitä kuulu teille, joiden kanssa olemme kehittäneet ja tehneet Kelaamoa. Yhdessä teemme vuodesta 2018 parhaan vuoden ikinä!

Tuottajat, Hanna ja Saara

 

Samankaltaisia