Elokuva-arvostelu: Havumetsän lapset

Havumetsän lapset on Virpi Suutarin ohjaama dokumenttielokuva, jossa seurataan nuoria ympäristöaktivisteja, jotka yrittävät pelastaa suomen metsät ja siellä asuvat eläimet metsäteollisuudelta. Dokumentti kuvaa nuorten mietteitä ja mielenosoituksia yli vuoden ajan. Kuva: Teemu Liakka, Euphoria Film (2024).

Elokuva on kuvattu ja ohjattu hyvin elokuvalliseksi käyttäen esimerkiksi tavallista kapeampaa kuvasuhdetta, joka tekee kuvasta “laatikkomaisen”. Elokuva oli täydellinen yhdistelmä dokumentaarista ja taiteellisesta sisällöstä, enemmän ohjatuissa ja taiteellisissa kohtauksissa miljöö oli usein luonnossa, joka kuvastaa nuorten rakkautta ja välittämistä luontoa kohtaan.

Dokumentti oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen, hienosti ohjattu ja leikattu, ja aihe on myös todella tärkeä. Katsoessasi dokumenttia voit tuntea nuorten ahdistuksen tulevaisuutta kohtaan ja kuinka he välittävät maapallosta ja luonnosta. Tykkäsin dokumentista paljon, ja se voi auttaa nuoria sekä vanhempia ihmisiä ymmärtämään miksi on niin tärkeä tehdä asiota ympäristömme eteen.

Lilli, 14.