AFF-festivaalilla jaetaan Kelaamo-palkinto!

Hanna-500euroa

Artova Film Festivalilla myönnetään ensimmäistä kertaa Kelaamo-palkinto 500 € lahjakkalle nuorelle elokuvantekijälle. Elokuvien ilmoittautuminen päättyy 31. toukokuuta.

Helsingin Arabian kaupunginosaan keskittyvä lyhytelokuvafestivaali järjestetään seitsemättä kertaa 9.-11. syyskuuta 2016. Tapahtuma tunnetaan etenkin alueen elokuvaoppilaitosten nykyisten ja entisten opiskelijoiden festivaalina.

Kelaamo.fi -elokuvayhteisö on mukana festivaalilla tukemassa nuoria elokuva-alasta kiinnostuneita harrastajia. Yhteisö jakaa rahapalkinnon yhdelle lupaavalle 12-20-vuotiaalle elokuvantekijälle. Palkinnon saajan valitsee Kelaamon nimeämä raati.

Artova Film Festivalin elokuvakilpailut

Kelaamo-elokuvapalkintoa voi tavoitella lähettämällä oman elokuvansa jompaan kumpaan festivaalin kilpasarjaan. Molempiin kilpailuihin kelpuutetaan sellaiset vuosina 2014–2016 valmistuneet fiktio-, dokumentti-, animaatio- ja kokeelliset elokuvat, joita ei ole aiemmin esitetty Artova Film Festivalin kilpasarjassa.

  1. Kotimainen elokuvakilpailu on avoin kaikille kotimaisille alle 30 minuutin mittaisille lyhytelokuvatuotannoille.
  2. Paikallinen elokuvakilpailu on avoin kaikille alle 30 minuutin mittaisille lyhytelokuvatuotannoille, joilla on jonkinlainen kytkös Helsingin Artovan (Arabianrannan – Toukolan – Vanhankaupungin) alueeseen (mm. kuvauspaikkojen, oppilaitoksen tai jonkun tekijän koti- tai asuinpaikan kautta).

Kelaamo-palkinto on suunnattu 12-20-vuotiaille tekijöille. Elokuva voi asettua ehdolle, jos se on alle 30 minuutin mittainen ja jonka taiteellisesti vastuulliset henkilöt ovat 12-20-vuotiaita (tarvittaessa iät pystytään vahvistamaan). Elokuva voi olla fiktio-, dokumentti-, animaatio- tai kokeellinen elokuva. Elokuvaa ei saa olla aiemmin esitetty Artova Film Festivalilla. Muista rastittaa ilmoittautumislomakkeesta ruutu Elokuvani täyttää Kelaamo-palkinnon kriteerit.

Osallistuminen

Ilmoita elokuvasi 31.5.2016 mennessä täyttämällä ja lähettämällä ilmoittautumislomake. Ilmoita lomakkeessa myös elokuvasi esikatselulinkki. Vaihtoehtoisesti voit lähettää määräpäivään mennessä esikatselukopion DVD- tai Blu Ray -muodossa osoitteeseen:

Artova Film Festival
Kääntöpaikka
Intiankatu 1
00560 Helsinki

Huom! Tämä osoite on samalla myös esityskopioiden lähetysosoite.

Valinnoista ilmoitetaan osallistujille henkilökohtaisesti heinäkuun loppuun mennessä. Esityskopio tulee toimittaa elokuun aikana. Kilpailuun lähetetyt esikatselulevyt palautetaan mikäli lähetyksen mukana on tarvittava määrä kirjemerkkejä palautusta varten.

 

Artova Film Festival 9.-11.9.2016

Ilmoittautumislomake (avoinna 31.5.2016 asti)